11 Nov 2011

Šta da obučem za čas?

Često me nove devojke zovu da saznaju kakva oprema im je potrebna za trening. Neke su čule da je neophodno imati kostim ili već neku drugu specijalnu garderobu pa se brinu oko toga. U principu jedino što je stvarno nužno je dobra volja. 

Dole možete obući trenerku, helanke, šalvare, kad je leto neke devojke nose i šorceve i sl. Za noge je zgodno da imate čarapice ili mekane balentanke (koje možete naći i kod Kineza za 100 dinara) :) Kad je toplo možete biti i bose. Gore obucite najobičniju majicu, koju možete da podvrnete kada se ugrejete. Ono što je bitno je da ne nosite ništa što će vas sputavati. Ko ima i ko želi može nositi maramu (sa ili bez zveckavih dukata) za oko struka. Kod nas u studiju ima par marama viška pa čak i ako nemate svoju možete se poslužiti. Na slici ispod možete videti kako su obučene devojke iz grupe Nur na jednom sasvim običnom času :)



Gde da kupim maramu? Ovo je pitanje koje obično usledi posle par časova plesa. Najčešće ih možete naći u India shopovima i kod Kineza. Primetila sam da u poslednje vreme marame u India shopovima umeju da budu previše skupe. Uz to budu i dva do tri puta siromašnije od onih kod Kineza. Tako da kome nije teško nek se zaputi u blok 70 i sigurno se neće vratiti praznih ruku. Marame takođe možete kupiti u koju god islamsku zemlju da odete na more. One su mamac za turiste. Ipak ne treba da vas iznenadi kad dukati počnu da otpadaju na sve strane, jer su sve one pravljene prilično ofrlje. 

Zašto ne vežbamo u kostimima? Neke devojke koje dođu, već su same sebi šile ili kupile kostim i prirodno je da žele da ga nose sve vreme, pa i na treningu. Međutim, kostimi imaju svoj rok trajanja. Korišćenjem se habaju i troše. Uz to kada sat ili dva konstantno vežbate dosta se i znojite i kostim sve to upija. Morate češće da ga perete, boje se spiraju, rese, kamenčići i perlice mogu da otpadnu i on ubrzano stari. Uz to, na kraju časa se istežemo što kostimu nikako ne bi prijalo. U proseku jedan čas bi pohabao kostim ekvivalentno plesanju na 10ak nastupa. Iako je veći užitak plesati u kosimu, pa čak znam i neke koji u njima treniraju, mislim da je sada ipak jasno zašto to nije poželjno :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...