7 Jan 2013

Reč učenice: Jelena (Zahra) - 2.deo

Na kraju prethodne 2012. godine postavila sam pitanje svojim učenicama šta im je bilo omiljeno što su naučile te godine, bilo da je u pitanju pokret, činjenica, stil, koreografija… Neke devojke su mi odgovorile u par reči, a kao i uvek našlo se i onih koji odgovore daju u vidu romana. Po drugi put imate priliku da čujete Jelenu i kako je plesna 2012. izgledala u njenim očima :)

My happiness <3

by Jelena Mrdjenovic on Friday, 4 January 2013 at 01:27 ·

Ne brini Iris, nisam zaboravila na pitanje koje si postavila svim Salomicama, vec nisam nikako mogla da nadjem dovoljno vremena da ti odgovorim, s obzirom da odgovor nikako ne moze biti kratak :) 

430674_283421795064347_1670413218_nNe mogu a da ne kazem da je ples ono sto mi je ovu godinu ucinilo posebnom. Lose mi je pocela godina, to ne zna mnogo ljudi, ali gubitak osobe koja mi je znacila najvise u zivotu samo ples je mogao da ucini manje bolnim. Spremanje nasih prvih kostima, naseg prvog koncerta, Fata Morgane, krajem februara, druzenje sa devojkama, puno smeha, treme, suza radosnica kada je nasa draga instruktorka otvorila koncert...sve to ne mogu opisati recima, razumeju me oni koji su iskusili nesto slicno. Kada sam krenula na ples bila sam u grupi koja se zvala Amira. Nakon koncerta, negde pocetkom marta, Iris mi je predlozila da predjem u tadasnju grupu Nur, danasnju Warda. To je bio moj prvi veci napredak. Nije bilo vece srece od moje tada. Devojke iz Warde su me super prihvatile, zbog cega su mi dosta olaksale prelazak. Ubrzo smo imale nastup u Gaucosima, zatim obelezavanje World Belly Dance Day-a, u maju. Opet druzenje, smeh, punooo pozitivne energije, i neverovatno mnogo ljubavi i podrske medju nama Salomicama, sto mislim da se moze videti iz publike na svakom nastupu. Posle WBDD-a radilo se puno, ucile se nove koreografije, nove tehnike. Moja grupa je tada ucila velove...nikad necu zaboraviti bolove u rukama i otkrivanje novih misica za koje nismo znale da postoje, dok u ruke nismo uzele naizgled veoma lagan veo :) Ubrzo posle, pocele smo da ucimo veseli shaabi, i bilo je nemoguce da neko ode neraspolozen sa casa. Tacnije, mislim da je to u nasoj skoli sasvim normalno. Sa svakog casa svaka devojka iz nase sale izlazi nasmejana! Iako sam mislila da nece biti moguce, i taj cilj mi je tada delovao nedostizno, otprilike negde u julu mi je Iris rekla da cu poceti polako da idem na casove najstarije grupe, Zahre. Da ste videli tek te srece i mog hvalisanja svim ljudima, i koje to zanima i koje ne zanima :) Ako se dobro secam, negde u avgustu sam pocela da idem na Zahrine casove, ali uporedo sa Wardom, dok ne postignem nivo koji ima Zahra. To je moj drugi veliki napredak, i mnogo sam srecna jer mi ples mnogo znaci u zivotu. I opet nove tehnike, nova koreografija, novi nastupi... Zatim radionica sa Nikom, puno napornih sati, ali opet zavrsenih sa osmehom... Koncert za Andjelu, gde smo opet sve bile kao jedna... Moram napomenuti da nasi casovi nisu striktno ucenje plesa...nikad nisu ni bili...uvek se prozimalo druzenje, i kako vreme prolazi ima ga sve vise.. Cesto nam casovi prodju u nekom nasem "glupiranju" da stalno govorimo kako bi bilo zanimljivo kad bi se sve to zabelezavalo, pa da se jednog dana smejemo tome :) Nikako ne mogu da izostavim dan kada mi je moja draga Nina saopstila da cemo poceti da ucimo njenu koreografiju i da cemo je predstaviti na sledecem nastupu...koja sreca, eeee :) Novogodisnje Salomiranje u Divanu, i nas mega cas, ujedno i poslednji cas u 2012. godini bili su za pamcenje, i ne mogu da se nagledam slika koje su ih zabelezile...

I kad se sve sabere i oduzme, tesko da mogu nesto da izdvojim kao posebno. Znam samo da sam, bar za sada, shvatila da od stilova najvise volim klasiku. Jedva cekam svaki sledeci cas, i jedva cekam svaku novu koreografiju, novi stil, novi pokret, novu kombinaciju...svaki sledeci nastup. Stekla sam dobre prijatelje, sami ce se pronaci. I srecna sam sto je moja divna seka krenula na casove, jer zelim da bude srecna i ispunjena kao ja. Volim orijentalni ples, i sumnjam da postoji nesto na ovom svetu sto bi tu ljubav moglo da umanji. I volim puno moje Salomice, jedva cekam nase sledece druzenje..ljubim vas sve :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...