21 Apr 2014

Radionica orijental-flamenko fuzije u Somboru – by Iris

Uzbuđena sam što najzad više nije tajna! U septembru mesecu u organizaciji Inanna Orijentalni Ples Sombor u okviru manifestacije Orienthalia, imaću cast da održim radionicu na temu orijental-flamenko fuzije. Prijave su otvorene i možete ih slati Inanni :)))

poster ws

A evo i opisa sa zvanične stranice manifestacije Orienthlia:

Posebno nam je drago što ove godine možemo da vam najavimo radionicu sa još jednom izvrsnom plesačicom sa naših prostora – Iris Salomé iz Beograda. Iris će nam održati radionicu orijental-flamenko fuzije, za koju slobodno možemo reći da je postala njen zaštitni znak na plesnoj sceni. Besprekoran stav, elegancija i ženstvenost koje Iris nosi kroz svaki svoj nastup, mnogo toga duguju njenom proučavanju flamenka i njegovom spoju sa orijentalnim plesom. U toku tročasovne radionice, Iris će nam otkriti «tajne» ovog stila i inspirisati nas da uplovimo u njegovo istraživanje.

«S jedne strane snaga i stav, a s druge fluidnost i ženstvenost, muška i ženska energija, kontrast i spoj različitih emocija, ono samo moje i ono što delim s publikom. Sve ovo biće tema radionice orijental-flamenko fuzije. Osetićete razliku snage koja potiče iz kukova i snage koja potiče iz ruku. Radićete različite vrste okreta i naučiti kako da kontrolišete svoje telo i stav. Sve one sitnice koje čine presudnu razliku u utisku koji ostavljate. Pre svega, potrebno je da ozbiljno zauzdamo svoju orijentalnu tehniku, a zatim da je začinimo elementima flamenka koje ćemo naučiti na početku radionice. Radionica će obuhvatiti tehniku - nezaobilazan temelj i preduslov svakog plesa - i uzbudljivu koreografiju punu promena, koja zahteva vaše celo bice. Najtraženija tačka od brojnih tačaka Iris Salomé izvođena širom Srbije je upravo ova fuzija. Čak i ako ne plešete fuzije, drugačije kombinacije i elementi mogu vas inspirisati i obogatiti vaš plesni vokabular u službi orijentalnog plesa.»

I zato ne propustite da 6. septembra budete sa nama u Somboru!
** Prijave za radinicu i koncert zvanično mogu da počnu! **
(Cena radionice sa Iris Salomé je 1500 din. A uplate možete izvršiti najkasnije do 15. avgusta.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...